Известие

Collapse
No announcement yet.

Акумулатор или алтернатор?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Акумулатор или алтернатор?

Здравейте ,колеги.Имам проблем с тоците от няколко дни.Като дам на контакт и лампичките по таблото светят много слабо,така са и на бордовия компютър.При опит да запаля върти много бавно и лампичките почват да мигат.След няколко опита и подаване на газ пали.Ремъка за алтернатора е нов.Не ми свети лампата за акумулатора или някоя друга.Когато карам колата няма проблеми.Като спра някъде и колата още не е истнинала пали без проблеми.Какъв може да е проблема?
    alfa romeo 155 1.8 twin spark

Според мен акумулатор-лампата с нарисуван акумулатор свети, когато не зарежда алтернатора
    Video meliora proboque deteriora sequor.

Comment

Забравих да допълня ,че по някой път като запаля, лампата за акумулатора свети докато не подам леко газ и после загасва.А като изгася колата лампата остава да свети за две секунди и гасне.

Comment

Ами измери си напреженията и ще разбереш! Ако имаш 14.2-14.4V на алтернатора и не се клатят стойностите като подаваш газ, можеш да приемеш, че е той наред. После можеш да направиш една профилактика на клемите на акумулатора. Зареди си и акумулатора със зарядно и виж какво ще стане.
        Last edited by Panchev; d.m.y г., 08:50.

Comment

Първоначално публикувано от venko Покажи съобщение
          Забравих да допълня ,че по някой път като запаля, лампата за акумулатора свети докато не подам леко газ и после загасва.А като изгася колата лампата остава да свети за две секунди и гасне.
          Отиваш при първия жичкаджия и ти замерва какво излиза от алтернатора...щом ти свети лампата след запалване и гасне след подаване на газ си мисля,че там ще излезе проблема...
          И не казвам,че алтернатора ще е заминал-може и кабела след него(който зарежда акумулатора дефакто)да има отечка.Имах такъв проблем едно време с Темпрата,процедурата е елементарна,така че действай навреме,защото ще си убиеш акумулатора.
          sigpic155 1.9 TD,Lancia Lybra 1.9 jtd
          Ex...
          Alfa Romeo 155 2.0 8V TS,Alfa Romeo 1.8 8V TS,Fiat tempra

Comment

Бас държа, че за този вариант venko и сам се е сетил, ама е решил да пробва нещо и сам. Предполагам затова е пуснал и темата по въпроса.

Comment

Колега,най напред си зареди акумулатора за да не се наложи да си купуваш нов,при зареждането, ако е електролитен ще разбереш дали има мъртва клетка.Най вероятно проблема е в алтернатора и наистина най простия начин е да замериш напрежението при работещ двигател.Освен това си прегледай връзката на минусувия кабел към купето,ако е много окислен го почисти,както и контактните клеми на акумулатора.Дори да се окаже че проблема не в горпосочените неща, то вреда от тази профилактика няма да имаш.

Comment

Днеска ходих и ми замериха алтернатора.В него е бил проблема и ми смениха четките.Сега колата си пали много добре и няма проблеми.Благодаря на всички колеги,които са ми отговорили.

Comment

Working...
                X